پرتاب موفقآمیز نخستین رصدخانه فضایی هند
سازمان تحقیقات فضایی هند امروز(دوشنبه) با موفقیت نخستین رصدخانه فضایی «Astrosat» خود را به مدار پرتاب کرد. پرتاب موفق این رصدخانه فضایی، هند را به یکی از کشورهای دارای این فناوری پس از آمریکا، ژاپن، روسیه و اروپا تبدیل کرده است.
چین چهار میکروماهواره را با موفقیت به فضا پرتاب کرد
چین روز جمعه چهار میکرو ماهواره را بر روی نسخه جدیدی از موشک حامل Long March-11 به فضا پرتاب کرد. پرتاب موفقیتآمیز این موشک، نشانگر دستاورد بزرگی برای چین در زمینه فناوری کلیدی برای موشکهای سوخت جامد است.
بهکارگیری فناوری ماهواره ای برای نجات جان پناهجویان
در حفظ امنیت و سلامت کشتیها در دریاها، ماهواره های مختلفی نقش دارند. برخی از این ماهواره ها مانند ناوگان ماهواره های اروپایی موسوم به «سنتینل» مجهز به رادار و ابزارهای اپتیکی هستند و برخی دیگر مثل مجموعه ماهواره های کانادایی موسوم به “اگزکت ارت” پیامهای شناسایی خودکار کشتیها را دریافت می کنند.
نخستین رصدخانه فضایی هند با هدف مطالعه اجرام کیهانی به فضا پرتاب میشود
آژانس فضایی هند به دنبال پرتاب نخستین رصدخانه فضایی این کشور با هدف مطالعه اجرام کیهانی است. این رصدخانه فضایی Astrosat نام دارد و در 28 سپتامبر (ششم مهرماه) بر روی موشک PSLV-C30 به فضا اوج میگیرد.
ماهواره محبوس ایران، آزاد میشود؟
ماهواره مخابراتی «مصباح» که سالها پیش با همکاری یک شرکت ایتالیایی توسط کارشناسان فضایی کشور ساخته شده و قرار بود 10 سال پیش توسط موشک حامل روسی «Kosmos-3M» به مدار زمین پرتاب شود چند سالی است که به بهانه تحریمها در ایتالیا بلوکه شده و از تحویل آن به ایران خودداری میشود.
مشاوره فرانسه در ساخت ماهواره ملی ایران
واعظی با اشاره به ۴ محور توافق صورت گرفته با هیئت فرانسوی گفت: مذاکرات برای مشاوره گرفتن از فرانسوی ها در ساخت ماهواره ملی و ماهواره سنجش از دور و پرتاب آن آغاز شده است. بر این اساس فردا نیز نمایندگان دو شرکت ایرباس و تالس با رئیس سازمان فضایی دیدار خواهند داشت.
چین نوع جدیدی از ماهوارهبرها را به فضا پرتاب کرد
چین روز گذشته (یکشنبه) نوع جدید و کوچکی از موشک خانواده Long March را که پیشتر برای حمل ماهوارهها به مدار زمین استفاده میشد، به فضا پرتاب کرد. یکی از مقامات چینی اظهار کرد که موشک کوچکتر، چین را در بازار پرسود پرتابهای تبلیغاتی ماهواره، رقابتیتر خواهد ساخت.
توسعه روش جدید مسیریابی خودکار پهپادها توسط پژوهشگران داخلی
پرندههای هدایت پذیر از راه دور یا همان پهپادها، امروزه از وسیله پرنده بدون سرنشین معمولی که با یک کنترل از راه دور ساده هدایت میشوند فراتر رفته و مجهز به سامانههای هدایت پیشرفتهای شدهاند که با استفاده از جی پی اس، پهپاد را مکانیابی کرده و با کمک خلبان خودکار آنها را هدایت میکنند.
بهرهبرداری از نخستین ماهواره تمام برقی جهان
شرکت بوئینگ اعلام کرده نخستین ماهواره مجهز به نیروی محرکه تمام الکتریکی جهان کاملا به مرحله عملیاتی رسیده است. این ماهواره که ماه مارس به فضا پرتاب شد، ABS-3A 702SP نام دارد و به شرکت مخابراتی سفارشدهنده آن یعنی شرکت ABS واقع در برمودا به طور رسمی تحویل داده شده است. این ماهواره، خدمات ارتباطاتی را به آمریکا، اروپا، خاورمیانه و آفریقا ارائه خواهد داد.
بدافزار فضایی هم از راه رسید
شرکت امنیتی کاسپراسکای از شناسایی بدافزاری خبر داده که از ارتباطات ماهواره ای برای مخفی کردن خود و فعالیت هایش سوءاستفاده می کند. بررسی ها نشان داده که حداقل یکی از گروه های استفاده کننده از بدافزار Turla روس زبان هستند و بهره گیری آنها از ماهواره ها و ارتباطات ماهواره ای از کار انداختن شبکه بدافزاری Turla را بسیار دشوار کرده است.