نسل جدید پهپادها با الهام از بال خفاش
پژوهشگران با الهام از بالهای خفاش موفق به ساخت نسل جدیدی از پهپادها شدهاند و بر این باورند که با این ابداع جدید، علم آیرودینامیک را ارتقا بخشیدهاند و در نتیجه این پهپاد برای مدت طولانیتری قادر به پرواز است.
پژوهشگران با الهام از بالهای خفاش موفق به ساخت نسل جدیدی از پهپادها شدهاند و بر این باورند که با این ابداع جدید، علم آیرودینامیک را ارتقا بخشیدهاند و در نتیجه این پهپاد برای مدت طولانیتری قادر به پرواز است.
به گزارش آنا به نقل از رویترز، بال خفاشها غشاء یا پوسته انعطافپذیری دارد که ویژگیهای آیرودینامیکی منحصر به فردی دارد. محققان در ساخت نسل جدید پهپادها از این ویژگی استفاده کردهاند.
سازندگان این پهپاد جدید با تقلید از فیزیولوژی بدن خفاشها تلاش کردهاند تا الگوی جدیدی از طراحی پهپاد را رقم بزنند. محققان، بالهای این پهپاد را به گونهای طراحی کردهاند که در مواجهه با نیروهای وارد به آن هنگام پرواز بتوانند تغییر شکل دهند.
در آزمایشهای تونل باد، شکل این غشای پردهای تحت تأثیر وضعیت متغیر باد تغییر یافت و بهترین عملکرد آیرودینامیکی را از خود نشان داد. این پرده درست مانند بادبان برای قایق عمل میکند به طوری که وقتی جریان باد با آن برخورد میکند، تغییر شکل مییابد و عملکرد آیرودینامیکی به آن میدهد.
این واکنش نه تنها شکل آن را تغییر میدهد بلکه باعث نوسان و لرزش در آن نیز میشود. نوسان ایجاد شده، حتی باعث بهبود عملکرد آیرودینامیکی آن میشود. انعطافپذیری این بال هنگام عبور هوا از میان آن، چرخش حلقوی هوا را ایجاد میکند که باعث بلند شدن آن میشود.
بال غشایی به آن دلیل شناور باقی میماند که حرکت و پویایی در سطح حلقهها را ایجاد میکند و باعث جمع شدن بال میشود و این حلقه به بلند شدن پهپاد کمک میکند. بنابراین میتوان از تولید این حلقه برای بلند شدن آن استفاده کرد و به این غشاء برای خروج و تولید این حلقهها کمک کرد.
در حالی که این پهپاد تنها بر فراز سطح زمین پرواز میکند، تولیدکنندگان آن معتقدند که حرکت این پهپاد روی آب ثبات بیشتری دارد. دو پروانه الکتریکی به کار رفته در این نمونه پهپاد، لایهای از هوا را زیر بالها ایجاد میکند و به بالا رفتن هاورکرافت کمک میکند.
مترجم: ندا اظهری/آنا
30 مرداد ماه 1402
استفاده از حسگرهای گرمایی در سامانههای هوایی بدون سرنشین19 مرداد ماه 1402
همکاری ۲ شرکت بزرگ فضایی برای ساخت جایگزین «ایستگاه فضایی بینالمللی»13 تیر ماه 1402
شیوهای نوین به منظور جلوگیری از یخ زدن بال هواپیما ارائه شد21 بهمن ماه 1400
۵۰ دانمارکی میخواهند خودشان موشک سرنشیندار بسازند!26 آذر ماه 1400
اسپیسایکس از دیاکسیدکربن سوخت موشک میسازد4 آبان ماه 1400
نخستین آزمایش موتور «رپتور وکیوم» موشک «استارشیپ» در حالت نصبشده