آشنایی با فضاپیمای سرنشیندار ایرانی
پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران در حال طراحی و ساخت فضاپیمای سرنشینداری برای انتقال و بازگرداندن فضانورد تا محدوده ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری سطح زمین هستند.
انتشار ماهنامه فضانورد شماره 169، اسفند 1393
یکصد و شصت و نهمین شماره ماهنامه فضانورد با دهها مطلب جذاب و خواندنی در ۵۴ صفحه منتشر شد. رونمایی از پیکرهنمای نخستین فضاپیمای سرنشیندار ایرانی به همراه گفتگو با گئورگی گرچکو، فضانورد نامدار روسی و بررسی اقامت یکساله دو فضانورد روس و آمریکایی در ایستگاه فضایی بینالمللی، از مهمترین عناوین مطالب و مقالات شماره جدید ماهنامه فضانورد است.
انتصاب رئیس پژوهشگاه هوافضا توسط وزارت علوم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر فتحالله امی را به ریاست «پژوهشگاه هوافضای ایران» منصوب کرد که تا پیش از این با عنوان «پژوهشکده سامانه های فضانوردی» زیرمجموعه «پژوهشگاه فضایی ایران» وابسته به «سازمان فضایی ایران» بود و با تغییر و تحولات اخیر در حوزه فضایی به عنوان پژوهشگاه هوافضا به زیر مجموعه وزارت علوم بازگشت.
دکتر فتحالله امی رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم شد
به گزارش خبرگزاری دانشجو، در حاشیه نشست خبری همکاری صنعت و دانشگاه؛ فرصت مطالعاتی در صنعت و پسا دکتری صنعتی، دکتر فتحالله امی به عنوان رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم منصوب شد. این مراسم در پژوهشگاه هوافضا با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم برگزار شد.
فتحالله امی دارای دکترای مهندسی مکانیک گرایش هوافضا بوده و دانشیار دانشکده مکانیک (گروه هوافضا) دانشگاه تربیت مدرس است.
عملیات پرتاب و فرود فضاپیمای آی ایکس وی با موفقیت پایان یافت
فضاپیمای آی ایکس وی (IXV)، تازه ترین ساخته سازمان فضایی اروپا، با موفقیت از جو زمین گذشت و پس از یکصد دقیقه و پیمودن ۳۲ هزار کیلومتر به زمین بازگشت.
سازمان فضایی اروپا در این عملیات توانست برای نخستین بار فضاپیمایی را طراحی و هدایت کند که مانند مدل آمریکا آن یعنی «دیسکاوری» یا «سایوز» روسی با موفقیت سفر رفت و بازگشت به فضا را صورت دهد.
آکادمی فضانوردی اروپا
آکادمی فضانوردی اروپا تنها مرکز آموزش فضانوردان در اروپاست. این مرکز در شهر کلن آلمان واقع شده و به آماده سازی فضانوردان برای انجام ماموریتهایشان، پرواز به مدار زمین و بازگشت دوباره به خانه هایشان می پردازد.
روسیه به فضانوردان آمریکا دست کمک دراز کرده است
سیاست از نظر جهانی بر فضانوردی نیز از جمله بر ایستگاه بینالمللی فضایی اثر می گذارد. هر چند که کرپراسیون موشکی- فضایی روسیه و ناسای آمریکا تلاش میکنند در امور سیاسی مداخله نکنند. ولی همیشه موفق نمی شوند. خطر گذشته نشان داد که فضانوردان و کشتیهای روسیه همیشه آماده اند در صورت لزوم به کمک آمریکایی ها شتافته و آنها را از فضا تخلیه کنند.
ماهنامه فضانورد شماره 167، آذر 1393
بررسی اثرات فیزیولوژیکی پرش از لبه فضا به همراه گزارش ویژه پرتاب نخستین فضاپیمای اوریون به فضا، از دیگر مقالات خواندنی شماره آذر و دیماه ۹۳ ماهنامه فضانورد است. همچنین در این شماره گفتگوی ویژه «فضانورد» با آناتولی سالاویف فضانورد روس و رکوردار راهپیمایی در فضا را بخوانید.