برنامهی شرکت اکسیوم برای ساخت نخستین ایستگاه فضایی تجاری جهان (+تصاویر)
شرکت اکسیوم (Axiom)، سازنده ایستگاه بینالمللی فضایی تجاری، تصمیم دارد گستره فعالیت های خود را از مدار زمین افزایش دهد. به این ترتیب این ایستگاه پذیرای فضانوردان دولتی و همین طور افرادی خواهد بود که به طور تفریحی و تجاری به فضا سفر می کنند.
استخدام مهندس ناسا در "اوبر" برای ساخت تاکسیهای پرنده
شرکت تاکسی آنلاین "اوبر" با هدف ساخت خودروهای پرنده، یکی از مهندسان ناسا را استخدام کرده است. اوبر اکنون امیدوار است که با کمک مارک مور طی یک تا سه سال آینده بتواند تاکسیهای پرنده را تولید کند.
گشایش دومین مرکز فضایی کشور در قشم/قشم یکی از مراکز اخذ و پایش دادههای ماهوارهای در کشور است
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه قشم ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف دارد، تصریح کرد: موقعیت مکانی آن در کشور نیز موجب شده تا یکی از مراکز فضایی کشور در این جزیره مهم و استراتژیک خلیج فارس ایجاد شود.
درگذشت بزرگمرد حوزهی نشر و اطلاعرسانی صنعت هوایی و هوافضای ایران
علیمحمد خانمحمدی هزاوه، نویسنده و کارشناس حوزه علوم و صنایع هوافضا و پایهگذار بسیاری از مجلات و رسانههای صنعت هوایی بود که «فرهنگ جامع هوافضا» به عنوان جامعترین دیکشنری در حوزه علوم هوافضا از وی به یادگار مانده است.
کارگاههای آموزشی شانزدهمین کنفرانس بینالمللی انجمن هوافضای ایران، اسفند 1395
شانزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران، سوم تا پنجم اسفندماه 1395 توسط دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در شهر تهران برگزار می شود. در ادامه عناوین کارگاه آموزشی این کنفرانس ارائه میگردد.
چاپ سهبعدی یک رکن اصلی در هوشمندسازی تولید/موفقیت زیمنس در چاپ سهبعدی پرههای توربین گاز
زیمنس با به پایان رساندن آزمایش اولین موتور بارگذاری کامل خود برای پرههای توربین گاز، به موفقیت مهمی دست یافت. این پرهها به طور کامل توسط فناوری چاپ سهبعدی (Additive Manufacturing) ساخته شدهاند. این شرکت با موفقیت توانست چندین پره توربین چاپی سهبعدی با طراحی پره معمولی را با شرایط موتور کامل معتبر سازد.
ساخت پهپاد کاغذی یکبارمصرف برای رساندن محمولههای پزشکی و اضطراری
پهپادهای یاد شده برای انجام سفر برگشت طراحی نشدهاند و یک بار مصرف هستند. علت این امر مواد بسیار ارزانقیمت مورد استفاده در ساخت آنهاست. این محصول مجهز به یک کامپیوتر کوچک و حسگرهای برنامهریزیشده برای کنترل مسیر و یافتن محل نشستن است. سرهم کردن اجزای این پهپادها و به پرواز درآوردن آنها هم توسط افراد عادی ممکن است.
بهکارگیری فناوری چاپ سهبعدی در ساخت فضاپیماهای تازهی بویینگ
کپسول فضایی «استارلاینر» بوئینگ، یکی از دو پروژهای است که به احتمال زیاد بالاخره ناسا را از نیاز به فضاپیمای روسی سایوز برای اعزام فضانورد بینیاز میکند. این کپسول که پس از بارها تعویق در زمان آزمایش، قرار است در ژوئیه 2018 به سمت ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کند، حاوی 600 قطعه است که با استفاده از نوعی پلاستیک تازه اختراع و پرینتر سهبعدی ساخته شدهاند.
دیگر هیچ هواپیمایی در اقیانوس گم نمیشود
مزیتهایی که این سیستم ایجاد میکند این است که نخست، هواپیماها با استفاده از این مکانیزم ناوبری میتوانند در فاصلهای دقیق و کمتر از قبل با هواپیماهای دیگر قرار گیرند و به کمک دقت آن از برخوردها و خطرها اجتناب میشود. پس مجبور نیستند برای دوری از خطر، مسیر طولانیتر و مصرف سوخت بیشتر را متحمل شوند.
تلسکوپهای برخط در راه است/ در توسعه فناوری فضایی نباید هیجانی و سیاست زده عمل کرد
فناوری فضایی در نهایت کاربرد روی زمینش است که مهم است در نتیجه ماهواره های سنجشی برای ما همیشه مهم تر بودند. ما یک اداره کل سنجش داریم که فعالیت های زیادی انجام میدهد. به هر حال رفتن به فضا جذاب است ولی چون زمانبر است باید دنبالش بود ولی باید توجه کرد که آن هم باید یک کاربردی داشته باشد.