رییس مرکز ملی فضایی منصوب شد
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، دکتر منوچهر منطقی را به عنوان «رییس مرکز ملی فضایی» منصوب کرد. دکتر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری را در کارنامه فعالیت خود دارد.
مشاوره فرانسه در ساخت ماهواره ملی ایران
واعظی با اشاره به ۴ محور توافق صورت گرفته با هیئت فرانسوی گفت: مذاکرات برای مشاوره گرفتن از فرانسوی ها در ساخت ماهواره ملی و ماهواره سنجش از دور و پرتاب آن آغاز شده است. بر این اساس فردا نیز نمایندگان دو شرکت ایرباس و تالس با رئیس سازمان فضایی دیدار خواهند داشت.
خرید هواپیمای مسافربری سوخو را تایید نمیکنیم/مذاکره با بویینگ و ایرباس برای نوسازی ناوگان هوایی ایران
وی درباره خرید هواپیمای مسافربری سوخوی روسی با توجه به ناموفق بودن تجربه فعالیت هواپیمایی توپولوف و آنتونف گفت: چنین هواپیمایی هنوز از سازمان هواپیمایی کشوری مجوز پرواز در ایران را ندارد بنابراین سازمان هواپیمایی کشور چنین خریدی را تاکنون تایید نکرده و نمیکند مگر آن که در آینده این نوع از هواپیما بررسی شود.
چین نوع جدیدی از ماهوارهبرها را به فضا پرتاب کرد
چین روز گذشته (یکشنبه) نوع جدید و کوچکی از موشک خانواده Long March را که پیشتر برای حمل ماهوارهها به مدار زمین استفاده میشد، به فضا پرتاب کرد. یکی از مقامات چینی اظهار کرد که موشک کوچکتر، چین را در بازار پرسود پرتابهای تبلیغاتی ماهواره، رقابتیتر خواهد ساخت.
بنیانگذار آمازون گردشگر به فضا می فرستد
بنیانگذار تارنمای آمازون که رئیس روزنامه واشنگتن پست نیز هست، در نظر دارد از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدای آمریکا گردشگر به فضا بفرستد. گردشگران در مدار زمین بی وزنی را تجربه کرده و می توانند از مسافتی دور به زمین بنگرند.
طراحیهای منحصر بهفرد سفینههای فضایی نسل آینده (+عکس)
شرکت هواپیماسازی بوئینگ اعلام کرده است امکانات گستردهای برای ساخت فضاپیما مشهور به استارلاینر (starliner) که به cst-100 نیز مشهور است در نظر گرفته است. گفتنی است، انتظارها حاکی از این است که این سفینه فضایی منحصر به فرد در عرض 2 سال آینده فضانوردان را به ایستگاه فضایی بینالمللی iss منتقل خواهد کرد.
فراخوان حمایت از پایاننامههای کارشناسیارشد - دکتری و مقالات برتر
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی در مسیر تحقق اهداف کلان سند جامع توسعه هوافضای کشور از پایان نامه های برگزیده و مقالات برتر هم راستا با این هدف در سال 1394 حمایت می نماید. آخرین مهلت دریافت مدارک تا پایان وقت اداری 30 آبان 1394 میباشد.
معرفی کشورهایی که در پروژه های هوایی با ایران همکاری میکنند
منوچهر منطقی در خصوص دستاوردهای نمایشگاه ماکس ۲۰۱۵، بیان کرد: کارگروه همکاری های مشترک علمی و فناوری ایران و روسیه تشکیل شد که ماموریت این کارگروه تعیین پروژه های مشترک فناوری و ساخت بین صنایع پیشرفته دو کشور است.
نخستین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در حوزه هوایی و هوانوردی
برای نخستین بار طرح هدفمندسازی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در حوزه هوایی و هوانوردی، از سوی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرا خواهد شد.
حمایت ستاد هوایی و هوانوردی از راهاندازی دفاتر طراحی بینالمللی
ستاد توسعه فناوری و صنايع دانشبنيان هوایی و هوانوردی بهعنوان يكي از ستادهاي فناوري هاي راهبردي معاونت علمي و فناوری رئيس جمهور با مسئولیت دکتر منوچهر منطقی، وظیفه سیاست گذاری اجرایی، راهبری، هماهنگي و ايجاد ارتباطات بين دستگاهي لازم براي گسترش فناوري و صنايع دانشبنيان در حوزه هوایی و هوانوردی را بر عهده دارد.