آزمایش موفقیتآمیز هواپیمای شخصی الکتریکی دانشگاه مونیخ آلمان
مبتکران دانشگاه مونیخ آلمان با پشتیبانی و سرمایهگذاری سازمان فضایی اروپا موفق شدند نخستین پرواز یک هواپیمای نمونه عمود پرواز را، که برای استفاده شخصی طراحی شده است، با پیروزی پشت سر بگذارند.
مبتکران دانشگاه مونیخ آلمان با پشتیبانی و سرمایهگذاری سازمان فضایی اروپا موفق شدند نخستین پرواز یک هواپیمای نمونه عمود پرواز را، که برای استفاده شخصی طراحی شده است، با پیروزی پشت سر بگذارند.
به گزارش آنا به نقل از ESA، این روزها موفقیتهایی که «هاوربورد» به دست آورده باعث شده ناکامیها و وعدههای عملینشده برای خودروی پرنده کمی فراموش شود. در واقع سالهاست که شرکتهای مختلفی طرحها و ایدههایی را برای ساخت خودروی پرنده که یک هواپیما-خودرو است ارائه میکنند و حتی با صرف هزینههای زیاد، نمونههای آزمایشی از آنها میسازند اما هرگز هیچیک از آنها به تولید نرسیده و عملیاتی نشدهاند.
اکنون محققان دانشگاه مونیخ آلمان با پشتیبانی سازمان فضایی اروپا (ESA) یک هواپیمای شخصی الکتریکی ساختهاند که ویژگیهای خارقالعادهای دارد و در پروازهای نمونه آزمایشی نیز موفق ظاهر شده است. این هواپیمای الکتریکی که «لیلیوم» نام دارد، با اتکا به موتورهای الکتریکی و چرخش بالهای جلویی میتواند با کمترین صدای ممکن به صورت عمودی از زمین برخیزد و فرود بیاید و برای این کار تنها به یک محوطه به وسعت 15×15 متر نیاز خواهد داشت.
این هواپیما قرار است براساس طرح اولیه، تا سرعت 400 کیلومتر در ساعت حرکت کند و با باتریهای قدرتمندش میتواند تا 500 کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد بپیماید.
آنچه در تواناییهای مکانیکی و الکتریکی هواپیما ذکر شده است چندان جدید نیست و قبلا هم شرکتهایی مانند Terrafugia و AeroMobile نیز از این وعده داده بودند اما لیلیوم توانسته یک نمونه به اندازه نصف هواپیمای واقعی را با موفقیت به پرواز دربیاورد.
از سوی دیگر یکی از مهمترین مشکلات سر راه هواپیمای تک نفره شهری، دریافت مجوز پرواز است که معمولا چند ماه زمان و چندین هزار دلار هزینه دارد اما طراحان لیلیوم فکر اینجا را هم کردهاند و این هواپیما را طوری طراحی کردهاند که در رده هواپیماهای کوچک اسپرت طبقهبندی میشود که تنها با داشتن 20 ساعت سابقه آموزشی و پرواز، افراد میتوانند آن را در هوای معمولی هدایت کنند.
همچنین ویژگی عمود پرواز بودن، برخوداری از دید 360 درجه به دلیل بدنه کاملا شیشهای شفاف و پرواز و فرود کاملا خودکار این هواپیما باعث میشود که مجوز آن به سادگی صادر شود در حالیکه تنها هواپیمای عمود پروازی که قابل رقابت با آن است، چندین میلیارد دلار قیمت دارد و مجوزش به غیرنظامیان داده نمیشود.
مبتکران این هواپیما تصمیم دارند نمونه با اندازه واقعی را امسال آزمایش کنند و برای سال آینده میلادی (2017) نیز نخستین پرواز با انسان را برنامهریزی کردهاند که کمی بلندپروازانه به نظر میرسد اما تا اینجای کار آنها در بلندپروازیهای خود موفق بودهاند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا/آنا
- 6 مهر ماه 1403
ایلان ماسک: ۵ «استارشیپ» بیسرنشین به مریخ میفرستیم (+مجموعه تصاویر) - 27 شهریور ماه 1403
فهرست پادکستهای مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با فناوری پرینت سهبعدی - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با پهپادها و رباتهای پرنده - 27 شهریور ماه 1403
فهرست نوشتارهای مرتبط با خودروهای پرنده و تاکسیهای هوایی - 23 شهریور ماه 1403
لباس فضایی جدید اسپیسایکس: 20 دقیقه آزمایش در فضای بیرونی طی ماموریت پولاریس