زمستان شگفت انگیز مریخ؛ تصاویر «مارس اکسپرس» از دهانه گودال کرولوف
فضاپیمای مارس اکسپرس که توسط آژانس فضایی اروپا به مدار مریخ فرستاده شده است، تصاویر از زمستان در دهانه کرولوف سیاره سرخ به زمین مخابره کرده که نشان می دهد دهانه این گودال از برفی تازه پوشیده شده است.
فضاپیمای مارس اکسپرس که توسط آژانس فضایی اروپا به مدار مریخ فرستاده شده است، تصاویر از زمستان در دهانه کرولوف سیاره سرخ به زمین مخابره کرده که نشان می دهد دهانه این گودال از برفی تازه پوشیده شده است.
این عکس ها که خبرگزاری ها آنها را «زمستان شگفتانگیز مریخ» نامگذاری کرده اند دهانه برف گرفته ۸۲ کیلومتر مربعی کرولوف را در نواحی شمالی مریخ نشان می دهد.

به گفته آژانس فضایی اروپا این ماده برف گونه در واقع گسترده ای از یخ است که ۱.۸ کیلومتر ضخامت دارد.
حجم یخ در مریخ وابسته به پدیدهای است به نام «تله سرما». کف این دهانه در ۲ کیلومتری زیر آن قرار دارد و عمیقترین بخش دهانه کرولوف که حاوی یخ است همانند یک تله سرمای طبیعی عمل می کند.

طبق گزارش آٰژانس فضایی اروپا، هوایی که از بالایی انبار یخ عبور می کند سرد شده و پایین می رود و لایه ای از هوای سرد درست می کند که مستقیما بالای سطح یخ قرار می گرد.
این لایه های هوای سرد کمک می کنند که یخ پایدار باقی بماند و مانع گرم شدن و ناپدید شدنش می شوند.
آٓژانس هوایی اروپا در توضیح این پدیده افزوده است که هوا میانجی ضعیفی برای انتقال گرماست که باعث تشدید این پدیده می شود و دهانه کرولوف را در حالت یخزدگی دائمی نگاه می دارد.

این عکس های زمستانی تنها ارتباط بین ماموریت مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا با کریسمس نیست، فضاپیما در ۲۵ دسامبر (روز کریسمس یا نوئل) موتور اصلیاش را روشن می کند و وارد مدارد مریخ می شود تا به اکتشافات علمی خود درباره این سیاه سرخ ادامه دهد.
منبع: یورونیوز
22 اردیبهشت ماه 1405
بالگرد مریخی جدید ناسا دیوار صوتی را میشکند
22 فروردین ماه 1405
گام بعدی ناسا پس از موفقیت «آرتمیس ۲» چیست؟
21 فروردین ماه 1405
تاکسیهای هوایی در ۲۶ ایالت آمریکا به پرواز درخواهند آمد
21 فروردین ماه 1405
آغاز ثبتنام گردشگری فضایی چین برای سال ۲۰۲۸
20 فروردین ماه 1405
جزئیات جدید از نخستین ماموریت بازرسی ماهوارهای چندمداری جهان / پاکسازی مداری و حذف پسماندهای فضایی
19 فروردین ماه 1405
نامگذاری نقطه روشن ماه به یاد همسر فقید فرمانده «آرتمیس ۲» / ثبت رکورد دورترین فاصله انسان از زمین
















































