دو ماهواره دانشجویی تا پایان سال به فضا پرتاب می‌شود

رئیس سازمان فضای ایران امروز سه شنبه در نشست خبری از پایان طراحی و ساخت ماهواره «ناهید ۱»، «آت ست» و ماهواره «دوستی» خبر داد و گفت: تا پایان امسال یکی از ماهواره های «ناهید ۱» و یا «آت ست» به عنوان ماهواره های مخابراتی و همچنین ماهواره دوستی به عنوان ماهواره سنجشی به فضا پرتاب خواهد شد.

اتحادیه موتور هوایی ایران تشکیل می‌شود

پیش‌نویس سند تشکیل اتحادیه موتور هوایی ایران (Iranian United Engine Corporation) تدوین شده است. این سند با هدف ساماندهی شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی فعال در حوزه طراحی، ساخت و  تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز موتورهای هوایی تدوین شده است.

«لئوناردو دی‌کاپریو» بلیط هواپیمای فضایی «ویرجین اسپیس‌شیپ» را پیش‌خرید کرد

پروازهای آزمایشی نسل جدید هواپیماهای فضایی برای رساندن گردشگران به فضا از ماه آینده آغاز می شود. شرکت ویرجین گلکتیک هواپیمای فضایی Virgin Spaceship را به عنوان سیستم پروازی ایمن و فوق مدرن برای توسعه گردشگری فضایی آماده کرده و حالا خبر می رسد که آن را در ماه آگوست به پرواز درخواهد آورد.

هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس، یک گام تا پایان ماموریت سفر به دور دنیا

قرار است این هواپیمای خورشیدی پس از عبور از آسمان هفت کشور، بین 48 تا 72 ساعت دیگر در شهر قاهره به زمین بنشیند. در صورتی که این پرواز نیز با موفقیت به انجام برسد، تنها یک پرواز دیگر تا پایان ماموریت سفر به دور دنیا توسط هواپیمای بدون سوخت، باقی می ماند.

رویداد فانوس؛ چالش طراحی موتور توربینی، 1395

نخستین دوره مسابقه طراحی و ساخت موتور توربینی به همت سمت (ساخت موتورهای توربینی)، پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف، معاونت علمی ریاست جمهوری و ... در مردادماه 1395 برگزار می گردد.

مشخصات موتور رولز رویس ترنت 7000، موتور جت اختصاصی هواپیمای ایرباس A330neo (+ اینفوگرافیک)

موتور جت رولز رویس ترنت 7000 (Trent 7000)، نسل هفتم خانواده‌ی Trent از موتورهای بزرگ شرکت رولز رویس و موتور اختصاصی هواپیمای ایرباس آ 300نئو (A330neo) به شمار می‌رود.
این موتور 10 درصد راندمان سوخت بهتری نسبت به موتور جت Trent 700 دارد.

ناسا در مورد توالی یابی دی.ان.ای در فضا نشست خبری برگزار می کند

اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) روز چهارشنبه  13ژوئیه (23 تیر) یک تله کنفرانس مطبوعاتی در مورد توالی یابی دی.ان.ای در فضا برگزار می کند. این تله کنفرانس مطبوعاتی برای بررسی تحقیق مهم توالی یابی دی ان ای در فضا و محموله سفینه اسپیس ایکس است که قرار است راهی ایستگاه بین المللی فضایی شود.

هشتمین نمایشگاه بین المللی هوایی ایران در کیش، آبان 95

هشتمین نمایشگاه بین‌المللی هوایی ایران در تاریخ 26 تا 29 آبان 1395 در جزیره کیش برگزار می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر به تارنمای این نمایشگاه به نشانی www.iranairshow.com مراجعه نمایید.

بر اساس رتبه‌بندی علمی سایماگو در سال 2015: ایران در رتبه نخست علمی هوافضا در خاورمیانه و یازدهم در جهان

بر اساس گزارش سایت نظام رتبه بندی علمی سایماگو (SCImago) دانشگاه گرانادا اسپانیا؛ ایران در سال 2015 با انتشار 341 مقاله و تعداد 101 ارجاع در حوزه مهندسی هوافضا، در رتبه نخست علمی هوافضا در خاورمیانه و رتبه یازدهم در جهان قرار دارد.

رشته هوافضا در دانشگاه خوارزمی راه‌اندازی می‌شود

بر اساس پیشنهاد سازمان صنایع هوایی ایران مقرر شد رشته مهندسی هوافضا در دانشگاه خوارزمی راه اندازی شود و سازمان تجهیزات مورد نیاز را در اختیار دانشگاه قرار دهد.

روز موعود فرارسید: ورود موفقیت آمیز کاوشگر «جونو» به مدار مشتری/جونو به مشتری خوش‌آمدی!

امروز روز جشن بزرگ ناساست؛ نه تنها به دلیل سالروز استقلال در ایالات متحده بلکه بیشتر به این خاطر که کاوشگر «جونو» وارد مدار ژوپیتر یا مشتری می‌شود. این کاوشگر پس از آنکه در سال ۲۰۱۱ برای انجام مأموریت بزرگ و مهم خود روانه فضا شد، پنج سال مسافرت فضایی را پشت سر گذاشته تا به مقصد نهایی خود، یعنی سیاره مشتری غول بزرگ گازی منظومه شمسی برسد.

پخش زنده عملیات قرار گرفتن فضاپیمای جونو در مدار مشتری

ناسا عملیات خطیر قرار گرفتن فضاپیمای جونو در مدار مشتری را در حدود ساعت  ۷ صبح فردا به صورت زنده پخش می‌کند. در صورتی که علاقمندید تا این عملیات را به صورت زنده مشاهده کنید، می‌توانید از کانال ناسا تی‌وی، قرار گرفتن جونو در مدار مشتری را تماشا کنید.

استفاده از اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای برای تماشای مسابقات فوتبال

این فناوری اروپایی توسط چندین شرکت و سازمان طراحی شده است. بودجه آن را آژانس فضایی اروپا تامین می کند. نمونه اولیه آن تا کنون در پرولیگ (لیگ حرفه ای) ایتالیا آزمایش شده است.
به کمک پیشرفت صنعت مخابرات و ماهواره، تماشاچی می تواند در آینده مسابقه ورزشی را طوری تماشا کند که انگار از استادیوم آن را می بیند.

خروج انگلستان از اتحادیه اروپا و تأثیر آن بر برنامه‌های فضایی

بیش از سه‌چهارم مخارج فضایی انگلستان به سازمان فضایی اروپا (ESA) که سازمانی ۲۲ ملیتی است و به اتحادیه اروپا وابستگی ندارد، تعلق می‌گیرد. رئیس سازمان فضایی اروپا اظهار داشته است که جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا نباید بر برنامه‌های فضایی سازمان فضایی اروپا تأثیری داشته باشد و یا حداقل تأثیرات را داشته باشد.

پرورش پهپاد در آزمایشگاه، به کمک فناوری نوظهور کمپیوتر (Chemputer)

زمانیکه با فناوری چاپگر سه‌بعدی، قسمت‌های مختلفی از یک دستگاه را می‌توان ساخت، این بار با فناوری "Chemputer" پژوهشگران قادر به تسریع فعل و انفعالات شیمیایی در مولکول می شوند که این امر باعث می شود یک هواپیمای پهپاد با مواد شیمیایی تولید شود و به جای تخصیص دادن چند ماه برای ساخت آن، فقط چند هفته مراحل تولید پهپاد به طول بیانجامد.

فضانوردان ماموریت اکسپدیشن 48 معرفی شدند

ماموریت جدید ناسا با همکاری آژانس فضایی اروپا، آژانس فضایی روسیه، آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن، آژانس فضایی ایتالیا و برزیل انجام می‌گیرد. این فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی به انجام آزمایشات زیست شناسی، زیست فناوری، علوم فیزیک و زمین شناسی  خواهند پرداخت. به گزارش ناسا، انجام این آزمایشات به  ماموریت آینده سفر به مریخ و همچنین کاوش در اعماق فضا کمک خواهد کرد.

بشنوید: صدای خارق‌العاده سیاره مشتری/عبور فضاپیمای جونو از مغناطوسفر مشتری

این صدای ضبط شده، نخستین تجربه بی‌باک‌ترین ماموریت علمی سیاره‌ای ساخته شده توسط بشر است. یکی از دلایلی که این صداهای عبور از مرز سیاره بسیار چشمگیر هستند، این است که به گفته ناسا، مغناطوسفر مشتری بزرگترین ساختار منظومه شمسی است. از این رو، میدان مغناطیسی آن نیز بسیار بزرگتر از میدان خورشید است.

فضاپیمای جونو فردا به مشتری می رسد/عبور فضاپیما از مغناطوسفر مشتری

فضاپیمای جونو روز دوشنبه (فردا) به مشتری می رسد و اسرار این سیاره را که زیر اتمسفر گازی و توفانی آن پنهان شده است، افشا می‌کند.

از کدام کشورها به مریخ سفر کنیم؟

برنامه‌ی کاری بین‌المللی ماموریت مریخ در حال حاضر با در نظر گرفتن برنامه‌های اکتشافی ناسا و چند سازمان فضایی دیگر در کنار شرکت‌های خصوصی مانند اسپیس‌ایکس بسیار پرتکاپو است.

«روزتا» به آخر خط رسید

سازمان فضایی اروپا زمان پایان مأموریت فضاپیمای «روزتا» را اعلام کردند. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، اپراتورهای این فضاپیما قرار است با برخورد آن با سطح دنباله‌دار «۶۷‌پی/چوریوموف- گراسیمنکو»، به مأموریت آن پایان دهند.

نسل جدید پهپادها با الهام از بال خفاش

پژوهشگران با الهام از بال‌های خفاش‌ موفق به ساخت نسل جدیدی از پهپادها شده‌اند و بر این باورند که با این ابداع جدید، علم آیرودینامیک را ارتقا بخشیده‌اند و در نتیجه این پهپاد برای مدت طولانی‌تری قادر به پرواز است.

منتظر بزرگ‌ترین هواپیمای جهان باشید

پل آلن از بنیانگذاران شرکت مایکروسافت که نشریه فوربس وی را به عنوان چهلمین فرد ثروتمند دنیا معرفی می کند، حالا و در صدر شرکتی به نام Vulcan Aerospace باز هم به فکر کسب ثروت از راه علم و فناوری است. او ایده استفاده از هواپیما برای پرتاب راکت و ماهواره به فضا را به واقعیت تبدیل می کند.

اگزومارس؛ نحوه ضدعفونی کردن ابزاری که به سیاره سرخ فرستاده می شود

مأموریت فضایی اگزومارس برای یافتن نشانه های حیات است و ابزاری که با اگزومارس به فضا می روند باید قبل از پرتاب به فضا استرلیزه شوند تا حیات روی سطح سیاره را آلوده نکنند. می دانیم که روی سطح زمین باکتری های فوق العاده مقاومی وجود دارند که می توانند شرایط سخت محیطی را تحمل کنند و در سفر فضایی روی عرشه فضا پیما زنده بمانند.

هلی‌تاکسی، تاکسی پرنده‌ی خودران شرکت ایروینچی (+تصاویر)

یک شرکت کانادایی برای حل معضل ترافیک و حمل و نقل مسافران، بالگردی با قابلیت هدایت خودکار طراحی کرده است که به زودی نخستین پرواز آزمایشی آن انجام می شود.

کنفرانس بین المللی ناوبری، آذر 1395

کنفرانس بین‌المللی ناوبری در تاریخ آذر 1395 در جزیره کیش، پردیس بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف، برگزار می‌شود. محورهای این کنفرانس شامل سنسورها و سخت‌افزار، الگوریتم‌ها و روش‌ها، و کابردرها (هوافضا، دریا، خودرو، نقشه‌برداری) می‌باشد.

مرکز ملی فضایی ایران

ستادهای توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان هوایی، دریایی، و همچنین مرکز ملی فضایی به انضمام فعالیت‌های مربوط به توسعه فناوری‌های ریلی و جاده‌ای، در قالب ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل‌و‌نقل پیشرفته پیگیری خواهد شد.

ورود ایران به طراحی و ساخت ماهواره های کمتر از 15 کیلوگرم

رییس مرکز ملی فضایی ایران گفت: با توجه به اینکه ساخت ماهواره های 15 کیلوگرمی مورد توجه دنیا قرارگرفته، ایران نیز به این فناوری ورود کرده است. پرتاب ماهواره های سبک‌تر به فضا ساده‌تر و سریع‌تر است و ده‌ها ماهواره کوچک به صورت شبکه ای مورد استفاده قرار می گیرند و کار ماهواره های بزرگ را انجام می دهند.

برای نخستین بار: چاپ سه‌بعدی قلب در گرانش صفر

تیمی از دانشمندان سه شرکت که توسط ناسا و شرکت Techshot رهبری می‌شوند، توانسته‌اند نخستین ساختارهای قلب و عروق را در محیط گرانش‌ صفر (Zero G) با استفاده از سلول‌های بنیادی بالغ انسان چاپ سه‌بعدی کنند.

آب مریخ نمونه‌برداری می‌شود

دانشمندان در حال حاضر سرنخ‌هایی از وجود آب مایع در سیاره مریخ شناسایی کرده‌اند اما اکنون می‌خواهند نگاه دقیق‌تری به آن بیندازند.. ناسا اعلام کرده که کاوشگر کنجکاوی قرار است خطوط شیب‌دار تکرارشونده در اطراف دهانه گیل را به امید پیدا کردن آب بررسی کند.

دومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مکانیک، صنایع و هوافضا، مهر 95

دومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مکانیک، صنایع و هوافضا، در تاریخ 16 مهر 1395 در محل دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می‌گردد.

تبلیغات
گپ جی پی تی -  چت جی پی تی 4o پلاس
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
خرید تلسکوپ
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi
خرید و قیمت محصولات برند دی جی آی DJI